Wie ben ik?

Ik ben de body-mind.
Ik ben denken en lichaam.
Ik ben deze wereld.
Ik ben een leeuw die denkt dat hij een schaap is.
Ik ben een rups op weg een vlinder te worden.
Ik ben de body-mind totdat er een leeuw op mijn pad kwam. De leeuw herinnerde mij aan mijn ware zelf.
Ik ben geen schaap maar een leeuw. (Dit betreft het verhaal dat een leeuwenwelp opgroeide bij schapen. En op een dag verscheen er een leeuw aan hem.)
Ik ben Dat, God.
Het hele probleem ligt in de identificatie met de body-mind.
Ik ben is er al.
Hoe realiseert ik ben ik ben?
Hoe realiseert de zogenaamde innerlijke ruimte van een gesloten aardewerk, dat de ruimte buiten een is? Het aardewerk vormt de illusie. Als deze breekt, is er niet langer binnen en buiten. Bestaat er slechts een ruimte. En daarvan was altijd al sprake, niet waar?

Geef een reactie